Blog > Komentarze do wpisu

RYBA W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Przepis znaleziony oczywiście w Internecie, a dostałam go od znajomej . Proporcje zostały zwiększone.

 Składniki:

  •  1 kg ryby np. panga.

   Rybę przyprawić, panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć i wystudzić.

 

Składniki na zalewę:

  • 1 litr wody,
  • 1/2 szklanki octu,
  • 5 łyżek cukru,
  • 2 łyżki soli,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • słoik przecieru pomidorowego (200g),
  • 7 ziaren ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • cebula.
  Wszystkie składniki oprócz cebuli zagotować. W głębokim naczyniu układać porcje ryby, przekładając pokrojoną cebulą. Wszystko zalać ciepłą zalewą. Schłodzić.


 

czwartek, 01 stycznia 2009, anra1

Komentarze
2009/01/01 23:16:28
Aniu,
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
-
2009/01/05 11:30:40
Pysznie wygląda ! :)) Musiała być smaczna :)
-
2009/01/09 13:29:39
Coś czuję, że taka ryba to coś w sam raz dla mnie :) Bardzo lubię połączenie ryby i sosu pomidorowego :) Chyba się niedługo skuszę i wypróbuję Twój przepis :)
-
Gość: , div82.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/12/10 14:28:35
hej ja do tej ryby daje jeszcze papryke konserwową
-
Gość: ewa, etc234.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/12/19 14:58:20
kurcze zastanawia mnie te 2 łyżki soli .... nie za duzo na litr wody?
-
Gość: ala24663, komp-31-130-223-199.protonet.pl
2013/03/21 11:57:10
sąsiad robił tą rybke , spróbowałam i jak dla mnie genialna , dziś mam zamiar zrobić ja dla swojej rodzinki , polecam pychota mniam mniam
Wszystkie zdjęcia na tym blogu są moją własnością i nie wolno ich kopiować
najlepsze 2009
Przepisy - co Dzisiaj na Blogach Kulinarnych?